Wysłany: 2011-04-17, 12:50
nie mialem M-tech`a ani Stabo ale posiadam Ubota z Sirio AS-100 i moge poleciec fakt ze w miescie trzeba troche pokrecic galkami ale to chyba norma w takim przedziale cb,to moge polecic ten zestaw bo za ta cene chyba nie ma nic lepszego
_________________ BAŁBI-161CBF076 CITROEN C4 GP 2.0HDI PRESIDENT HERBER I+ALBRECHT NM500E+SIRIO TURBO 2000 BLACK Byl Walker,Uniden Pro 520XL
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 26 Mar 2011 Skąd: Stargard Szczecinski
Wysłany: 2011-04-17, 14:31
Uniden dziwne radio, nie trzeba zmieniać kanałów żeby usłyszeć co się dzieje na innych kanałach.
Jak przyszła propagacja to radio musiałem wyłączyć jeden wielki jazgot i trzeszczenie, mimo ze byli na innych kanałach.
Jak ktoś odezwał się z bazy to ciężko był go znaleźć odbieralny jest na wszystkich kanałach.
W mieście Radio samo gada a na kanale nie ma nikogo czary-mary.
Wytrzymałem z nim 3 dni.
To nie dla mnie uniden 520.
Zmieniłem na Harego jest OK.
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 26 Mar 2011 Skąd: Stargard Szczecinski
Wysłany: 2011-04-17, 14:55
Hasan-Łódź napisał/a:
Miałeś uszkodzony egzemplarz.
Dobry żart.
Inni koledzy mieli ten sam problem.
Jak się przejechali zemną i posłuchali jak radio może działać to pozbyli się tych dziwnych radi. To jest opinia moja mego syna oraz wielu znajomych.
Wysłany: 2011-04-17, 14:58
bo było nie przestrojone...zapewne i jak nadawałeś na 19 to było Cię słychać na 21..
ja nie narzekam a mam 2egzemplarze,i nikt nie narzeka ,że słabo mnie słychać lub nie zrozumiale ich odbieram,głuchy to jest ten uniden ale jak ktoś woli mniej słyszeć to jest naprawdę dobre za te pieniądze
kupuje się od sprawdzonych sprzedawców a nie z all...
_________________ było;alan 48+,78,onwa mk3-2,s9
jest;uniden520
+densei2002)+gamma2R
santiago 1200
alan18+eagle 1000
baza;president jack+zasilacz xbox
+massen 5/8 +747midlanad,,zapas kl203,vr5
Wysłany: 2011-04-17, 15:13
161NT111 napisał/a:
Hasan-Łódź napisał/a:
Miałeś uszkodzony egzemplarz.
Dobry żart.
Jak się przejechali zemną i posłuchali jak radio może działać to pozbyli się tych dziwnych radi. To jest opinia moja mego syna oraz wielu znajomych.
ja nie mialem takich problemow:) a propa to chyba norma w takim typie sprzetu ;)
_________________ BAŁBI-161CBF076 CITROEN C4 GP 2.0HDI PRESIDENT HERBER I+ALBRECHT NM500E+SIRIO TURBO 2000 BLACK Byl Walker,Uniden Pro 520XL
Z fanatykami nie dyskutuję - żyj sobie dalej w swoim świecie.
_________________ Miałem zmienić koszulkę, ale zmieniłem zamiar. Kubuś Puchatek
Pomógł: 50 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2011-04-17, 20:47
Dziwne... w zeszłym roku od maja/czerwca do listopada? jakoś tak, ważne, że w okresie ostrej propy jeździłem z Unidenem 520 w jednym z aut i nie miałem takich problemów. Gadałem z tego ze stacjami bazowymi, mobilami itp i nikt nie narzekał. Przesiewów tak mocnych nie było jak piszesz. Jeździłem z nim codziennie po 160km lekko (antena santiago 1200 później mell at-71) a mieszkam w woj. śląskim w okolicy gdzie jest straszny natłok stacji mobilowych i bazowych. W moim QTH krzyżują się droga S1 i DK94, mam Hute Katowice i inny przemysł. To chyba wystarczy, żeby uwierzyć mi w natłok stacji w zasadzie 24/7. Jakoś strasznie też nie siał mi ten uniden.
Teraz w jednym z mobili mam m-techa, jakiś czas leżał też na bazie i jakoś działa? Dziwne ale jak na radio mobilowe to jestem zadowolony.
Jak coś jest czułe to mamy RFGain chyba?
_________________ Jestem jak Max Kolonko, mówię jak jest
Pomógł: 50 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2011-04-17, 21:02
Szczerze mówiąc nie wnikałem w specyfikacje, radio mi odpowiada pod względem modulacji, odbiór niezły i co najważniejsze to nowei malutkie radio które mieści mi sie między siedzeniem a konsolą środkową.
Ludzie w tej cenie spodziewają się chyba JFK II czy Herbatnika.
_________________ Jestem jak Max Kolonko, mówię jak jest
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Gru 2010 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2011-07-15, 19:42
Młody_Dąbrowa napisał/a:
Szczerze mówiąc nie wnikałem w specyfikacje, radio mi odpowiada pod względem modulacji, odbiór niezły i co najważniejsze to nowei malutkie radio które mieści mi sie między siedzeniem a konsolą środkową.
Ludzie w tej cenie spodziewają się chyba JFK II czy Herbatnika.
Ja osobiście nie zamierzam dolewać oliwy do ognia bo nie o to chodzi ale przeczytawszy ten temat już drugi raz stwierdzam, że nt. tego radia wypowiadają się osoby które go nigdy nie miały albo właśnie swoją przygodę z CB zaczeły i skończyły na Unidenie.
Zwróćcie uwagę na preferencje: mały, nieszumi, tani... I nie trudno zaprzeczyć tym faktom, gdyż faktycznie jest mały bo nic w nim nie ma, nie szumi bo jest głuchy i tani bo robiony w Chinach.
Ludziska posłuchajcie radyjek z lat 80/90-tych produkowanych z nalezytą jakością, z podpiętą dobrą anteną i wtedy będziecie mieli porównanie. Niestety ale w tej chwili stojąc przed dylematem co kupić nowego baaaardzo długo bym się zastanawiał na co wydać pieniązki.
Póki co inwestuję tylko w radia sprawdzone z poprzedniej epoki i nie żałuję. Obecne produkty to wydmuszki które przypominają CB Radia.
Tak to wygląda; wystarczy posłuchać kanału 19 gdzie nie ma różnicy czy się nadaje w FM czy z AM, w "0" czy też w "5". Raporty na zawołanie "jak mnie słychać" potwierdzają tę tezę.
Witajcie. Cóż ja mogę się wypowiedzieć gdyż miałem unidena i teraz mam m-techa. oba radia ani nie są złe ani też dobre. Uniden radio ogólnie dobre dobrze słychać i z nadawaniem też było dobrze chociaż czasem głuche. Zdarzało się że na pytanie jak mnie słychać nikt się nie odzywał mimo że jechała antena za anteną. Raz to myślałem że sie zepsuło. Z antena sirio ml-145 około 20km zasięgu. Wady -mimo filtru anl radio zbierało zakłócenia z auta aż miło. Filtr nie dawał sobie rady. Autko to laguna 1. Gwizdy i pyrkotania były na porządku dziennym. Auto na gazie z odłączoną pompką paliwa. Nawet dodatkowy filtr przeciw zakłoceniowy sobie nie radził.M-tech ogólnie radyjko nie jest dużo gorsze od unidena. na zapytanie jak mnie słychać slysze tylko odpowiedź głośno i wyraźnie cię słychać i to w mięście. Zasięg przy byle jakiej antenie firmy canwa 70cm jest około 7km. Filtr spisuje się o dziwo lepiej niż w unidenie. Jedyne zakłócenia jakie mam to delikatne pyrkotanie no i tak jak przy unidenie tylna wycieraczka której mało używam.tak niskie zakłucenia śą może dlatego bo radyjko jest w środku ekranowane w przeciwieństwie do unidena. Radyjko jest ciche,tzn trzeba mocno skręcić vol.żeby coś było słychać i żaden głośnik zewnętrzny nie pomoże. Tak wysoka głośność sprzyja niestety większym szumom. Ale tą niedogodność można naprawić.(mała ingerencja w elektronikę radia.opisane w innym temacie, sprawdzone przeze mnie i działa) Ogólnie jestem zadowolony z tego radyjka. Szał to może nie jest ale za tą kasę wystarczy. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!