• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Postprzez adagor28 » 2018-10-18, 11:46

Witam , mam pytanie dzisiaj zauważyłem że w radyjku brakuje masy radio jest podłączone pod gniazdo zapalniczki w gniezdzie jest wszystko ok. inne urzadzenia działąje poprawnie , cb radio dziala w momencie podpiecia anteny do niego, jak antene odepne od radia to sie nie włancza czy tak powinno byc ?
adagor28
 
Posty: 131
Dołączył(a): 2010-10-13, 17:07
Lokalizacja: szczecin
Podziękował : 14
Podziękowań: 0

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Postprzez leszekbravo » 2018-10-18, 16:37

Sprawdż wtyczkę zasilającą i kabel minusowy zasilania ,prawdopodobnie przerwa lub lutowanie kabla minusowego w radiu
Baza-Intek HR 5500 v6

Mobil-Harry II Clasic,antena ML 145
leszekbravo
 
Posty: 52
Dołączył(a): 2011-05-29, 14:44
Lokalizacja: bielsko biala
Podziękował : 0
Podziękowań: 3

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Postprzez cassiopeia » 2018-10-18, 17:52

adagor28 napisał(a):czy tak powinno byc ?

Absolutnie nie
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6065
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 183
Znak/ranga: 161CBF081

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Postprzez Pioruners » 2018-10-18, 18:58

masa powinna być z zasilania w tym wypadku z zapalniczki,sprawdz przewód zasilający.Masa płynąca przez kabel antenowy nie jest dobry.
Pioruners
Avatar użytkownika
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2018-09-11, 18:27
Lokalizacja: Lisków
Podziękował : 0
Podziękowań: 0
Znak/ranga: 161CBF169

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Postprzez adagor28 » 2018-10-19, 07:08

ok. dzisiaj sprawdze i dam znac
adagor28
 
Posty: 131
Dołączył(a): 2010-10-13, 17:07
Lokalizacja: szczecin
Podziękował : 14
Podziękowań: 0

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Postprzez adagor28 » 2018-10-19, 09:41

Witam odnalazłem winowajcę braku masy , uszkodzona była ścieżka. Usterka została już naprawiona , ale ciekaw jestem co mogło być przyczyną tego uszkodzenia , na fotce widać że wcześniej już ta ścieżka była naprawiana Obrazek
adagor28
 
Posty: 131
Dołączył(a): 2010-10-13, 17:07
Lokalizacja: szczecin
Podziękował : 14
Podziękowań: 0

Brak masy w cb radiu president Johnny 1

Postprzez domino.pl » 2018-10-20, 07:39

No i super. Ogarnięte.

W autach za dawnych czasów, co niektórzy, specjalnie nie podłączali masy, by masa szła po kablu antenowym. Nie z każdum radiem. Ale podobno SWR gwarantowany bliski 1.1 , zakłócenia z auta mniejsze. Sam testowałem , aoe wtedy miałem kiepski kabel i spadek napięcia był duży. :mrgreen:
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ


Powrót do President

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości