• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

AnyTone SMART

AnyTone SMART

Postprzez Wojtek KR » 2016-11-08, 20:29

oba radia to bardziej zabawki, do pytania o dróżkę wystarczą
Obrazek
FT450D, FT7800E, FT817ND, VX6
Baofeng UV5R, Baofeng UV3R+
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
Komunica HF-PRO-1 + garść anten do ręczniaków
Wojtek KR
Avatar użytkownika
 
Posty: 7750
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 33
Podziękowań: 200

AnyTone SMART

Postprzez marekb » 2016-11-08, 20:41

Chociaż radyjka ale Cb anie jak u Ciebie same wynalazki KF-owe
marekb
 
Posty: 712
Dołączył(a): 2016-01-13, 21:30
Podziękował : 14
Podziękowań: 13

Re: AnyTone SMART

Postprzez Olo.. » 2016-11-08, 21:10

Sahim napisał(a):
Olo.. napisał(a):Yosan micro jest mniejszy i lepiej działa...

Kupiłem tego Yosansa kiedyś na promocji.. Jeśli powyższe jest prawdą to dobrze wiedzieć że nie ma co tracić czasu/pieniędzy na testy Smarta.. :mrgreen:

Broń Boże. .. :mrgreen:
Mistrz ciętej riposty

Sprzedam:
JFK 2, HARRY 3, THOMAS, WILLIAM
info PW
Olo..
Avatar użytkownika
 
Posty: 1315
Dołączył(a): 2014-04-02, 19:11
Podziękował : 1
Podziękowań: 40

Re: AnyTone SMART

Postprzez maciejt » 2016-12-16, 18:42

Hej
Powiem tak jak na radio za około 200 zł to uważam ze jest całkiem nie źle, pamiętając cały czas ze radio kosztowało 220zł,
Jestem zadowolony jak potrzebuje słyszeć to słysze, a jak nie to rf i asc i po sprawie

Tu zależey po jakim terenie jezdzimy i jak ustawimy as i rf czasem puści pierdy ale to nie komórka
as mam ustawione na 7 rf w granicach 30

jak jadę po trasie wyłączam rf, wjeżdzam do miasta włączam rf i po problemie :)

Mi brak gałek nie przeszkadza biore gruche w dłoń klikam przycisk, i klkam w gruszcze przyciski, wydaje mi się że obsługa fajniejsza niż gałkami...... no i wymiary

Radio faktycznie czułe na zakłucenia ale to radio za 200 zł o wymiarach 10x10 cm więc wezmy to pod uwagę

No i jeśli chodzi o konkurencje to chyba nie znajdziemy regulacji asc gdzie moze ją sobie dobrać pod siebie :)

Polecam

Ps. Jak ustawiam filtry to przechodze na kanał wyzej/lub niżej (bez znaczenia) i tak reguluje asc i rf by radio ucichło, i wtedy działa lux :)
maciejt
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2016-12-11, 09:57
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Re: AnyTone SMART

Postprzez scullyttz » 2017-06-30, 10:36

Ja sobie sprawie znów mini MK3 (Smart nie chce). Naprawdę fajne cb radio. Ktoś wspominał, że to zabawki cóż jeśli wiele użytkowników jest zadowolonych z jego pracy to w czym problem? Że sprzęt za 220 zł lepiej sobie radzi niż ten za 400zl?

Mi też szczęka opadła jak wcześniej miałem pełno pazdzierzy, wielkich, szumiących itd a tu takie maleństwo działa lepiej od większości z tego ci miałem. Teraz Ja nie pamiętam ale president Jackson działał znakomicie oraz Johnson 2 ASC.

Ale jednak mam pytanie bo jak wiadomo po za wyglądem i wyświetlaczem to Mini mk3 ma węższy filtr IT a Smart ma HT.

Czy te klony crt to jest to samo czy coś innego?
scullyttz
 
Posty: 115
Dołączył(a): 2013-11-08, 10:04
Lokalizacja: SGL
Podziękował : 4
Podziękowań: 2

AnyTone SMART

Postprzez Hasan-Łódź » 2017-06-30, 11:44

To zależy która wersja.

Jak wersja pierwsza Crt One to różnica jest tylko w filtrze II p.cz. - One mają HT.

Jak wersja druga to masz trochę poprawiony odbiornik + wskaźnik S/RF i filtr HT.
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6427
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 298
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Re: AnyTone SMART

Postprzez scullyttz » 2017-06-30, 12:29

To jeśli miał byś wybierać z tych 3 czyli mini mk3/crt one wersja 1/crt one wersja 2 to które?
scullyttz
 
Posty: 115
Dołączył(a): 2013-11-08, 10:04
Lokalizacja: SGL
Podziękował : 4
Podziękowań: 2

AnyTone SMART

Postprzez Hasan-Łódź » 2017-06-30, 13:47

Osobiście wolałbym dołożyć do dużo lepszego Yosan Micro, a z tych to wybierz sobie tego, który Ci się najbardziej podoba :)
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6427
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 298
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Re: AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2017-09-12, 16:26

Witam po dłuższej przerwie...
Ja również już jakis czas temu nabyłem Anytona Smarta.
Buja sie w astrze cdti. I musze przyznac, ze jak na normalnego antymiska z antena virginia sprawuje sie dobrze.
Ale jednoczesnie mam pytanie do uzytkownikow tego radyjka.
Jadac ostatnio za granice, radyjko smigalo jak zawsze bezproblemowo.
Problem pojawil sie nagle w Czechach, na kanale 28. Po jakiejs godzinie radio nagle bez powodu i jakiejkolwiek przyczyny zaczelo strasznie szumiec. Coś na zasadzie stania na swiatlach na skrzyżowaniu lub przejazd pod trakcja wysokiego napiecia. Zero reakcji na ustawienia asc albo rfgain. Wystraszylem sie, ze radio padlo. Po czasie wylaczylem całkiem i wypialem z prądu. Wczam za 15minut dalej to samo. Wkurzylem sie. Zjechalem na parking, wyłączam auto, dalej to samo.Wylaczylem radio myslac, ze cos kleklo i pojechale dalej bez.Po godzinie włączam....dziala bez problemu.Po czasie znowu problem powrocil i znowu po czasie byl spokój. Co to moze byc?Nic przy radiu nie grzebalem, nie spadlo, wszystko stan ideał.Tak mi to wyglada, jak by po czasie, gdy radio jest cieple, przstaly dzialac filtry.Dziwne zarazem jest to, ze przez 3 godziny na kanale 19 nic sie nie dzialo.Dodac musze, ze duze jezdze w trasy i najczesciej problemy bywaja z radiami na kanale 28 w moim przypadku.19 leci bez problemu a po przekroczeniu granicy jakies jazdy sie zaczynaja.Sprawdze jeszcze raz, jak bede wracac do Polski, czy sytuacja sie powtorzy i ewentualnie podeśle na sprawdzenie do Konektora....dziwna sprawa
Ostatnio edytowano 2017-09-12, 17:15 przez AntekPabianice, łącznie edytowano 2 razy
Powód: ortografia, interpunkcja
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
dario3103
 
Posty: 61
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 9
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez AntekPabianice » 2017-09-12, 17:17

Pewnie rejony jakichś silnych zakłóceń. Sprawdź na innych kanałach, zwłaszcza skrajnych. A najlepiej na wszystkich.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6054
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 206
Znak/ranga: 161CBF131

AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2017-09-12, 17:48

No a jak dawałem na inne kanały to byla natychmiast absolutna cisza. Tylko na 28 była taka zadyma. To jak myślisz co robić dalej? Potestuje i zobaczymy co dalej.W najgorszym wypadku odeśle na sprawdzenie...
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
dario3103
 
Posty: 61
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 9
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez suzu4x4 » 2017-09-12, 18:03

nie doświadczyłem tego osobiście , ale podczas ostatniego wyjazdu do Chorwacji słyszałem od kierowców że jak robią łapanki na autostradzie to ponoć zakłócają 28 kanał żeby kierowcy nie mogli się ostrzegać :roll:

ile w tym prawdy to nie wiem, ale sam osobiście słyszałem nie raz w Niemczech na autostradzie przy wypadku czy zwężce komunikaty po polsku na 28 kanale puszczane z automatu "uwaga niebezpieczeństwo" więc tamtejsze władze wiedzą że 28 kan jest w użytku ;-)
Mobil 1 - FT857D/SS1200/NR770H +Legend III /AS100
Mobil 2 - AT Smart + SIRIO MINI SNAKE
Mobil 3 - AT Smart + PRESIDENT VERMONT
Będe jechał zapraszam do rozmowy
suzu4x4
Avatar użytkownika
 
Posty: 481
Dołączył(a): 2015-01-05, 01:32
Lokalizacja: Wrocław JO81KD
Podziękował : 3
Podziękowań: 16
Znak/ranga: 161HF001

AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2017-09-12, 21:24

A tego to nie wiem. Pierwszy raz słyszę cos takiego. Ale jak przestalo szumiec to koles z innego auta powiedzial ze u niego cisza na sprzęcie i zadnych szumow. To mnie wlasnie zdziwilo najbardziej.
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
dario3103
 
Posty: 61
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 9
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez Olo.. » 2017-09-12, 21:27

To radio "nie ma filtrów". Przejedziesz Kozielską od ronda do wiaduktu to się przekonasz. ;-)
Obstawiam jakies zewnętrzne zakłócenia.
Mistrz ciętej riposty

Sprzedam:
JFK 2, HARRY 3, THOMAS, WILLIAM
info PW
Olo..
Avatar użytkownika
 
Posty: 1315
Dołączył(a): 2014-04-02, 19:11
Podziękował : 1
Podziękowań: 40

AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2017-09-12, 22:41

Olo...ale żeby aż tak? I w dodatku tak długi odcinek drogi?
Potem nagle cisza i po czasie to samo....dziwne...
No ale tak ja wczesniej pisalem jeszcze raz przetestuje na trasie 640km i zobacze co będzie....
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
dario3103
 
Posty: 61
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 9
Podziękowań: 0

Poprzednia strona

Powrót do AnyTone

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron