• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

AnyTone SMART

AnyTone SMART

Postprzez Glizda1987 » 2017-11-25, 22:13

U mnie jak tak zrobili to juz nie przestalo i poszlo ma gwarancji... Wymiana i rok czasu jeżdżę z tym razie i działa super. Za ta kasę dziala rewelacyjnie... Łączność dzis na 8km 5/7 raport z mobilem w obie strony. Mój rekord to 15km na 1s, komunikaty zrozumiałe. Cena do jakości wg mojej opinii 5/6.
Mobil: AT smart + Virginia
Baza: jest już Jackson I + farun fs222 + GM Home made
Zasilacz x-box 203W
qyt kt-8900d + sirio gp-6e
Ręczniak: Baofeng uv-82+ nagoya na 771
Glizda1987
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2017-01-28, 09:40
Lokalizacja: JO82AS58
Podziękował : 7
Podziękowań: 2
Znak/ranga: 161cbf167

AnyTone SMART

Postprzez Foorio » 2017-12-16, 17:24

Mikrofon w tym radiu jest zalaczony na stale. Chialbym miec jednak mikrofon ze wzmocnieniem. Moj plan jest taki:
-uciac kabel mikrofonu jakies 20 cm od radia,
-wstawic zlaczke mikrofonowa 6 Pin (meska/damska),
-podlaczyc jakis mikrofon ze wzmocnieniem i zmiana kanalow, np Densei 2002U/D,
Ktos probowal?
Albrecht AE 5890 EU + PAN DM432MT + President Virginia - zamiennie - Albrecht 6110 + President Virginia.
Foorio
 
Posty: 168
Dołączył(a): 2009-03-16, 20:02
Lokalizacja: Slubice
Podziękował : 3
Podziękowań: 1

AnyTone SMART

Postprzez Hasan-Łódź » 2017-12-16, 22:56

Próbował. Bez problemu możesz tak zrobić.

Ewentualnie możesz odinstalować mikrofon i bezpośrednio zalutować inny (ale tu musisz już rozkręcać radio).
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

montaż 3er
montaż X6
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6861
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 318
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

AnyTone SMART

Postprzez Foorio » 2017-12-16, 23:00

Modulacja na pełnych ustawieniach daje rade na mikrofonie ze wzmocnieniem?
Albrecht AE 5890 EU + PAN DM432MT + President Virginia - zamiennie - Albrecht 6110 + President Virginia.
Foorio
 
Posty: 168
Dołączył(a): 2009-03-16, 20:02
Lokalizacja: Slubice
Podziękował : 3
Podziękowań: 1

Re: AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2019-01-26, 01:43

Troszkę odgrzeje kotleta...
Macie jakies problem z Waszymi SMART-ami?
Ja nie do końca jestem pewny czy wszystko jest ok. Opiszę co zaobserwowalem od jakichś 2 miesięcy.
Od pewnego czasu zauważyłem że radio jak by ucichlo...
Dzisiaj dopiero zacząłem szukać przyczyny bez rezultatu.
Sprawa wyglada tak jak by byl gdzies zimny lut na głośniku lub czyms innym. Przestało reagować na ustawienia pokrętła głośności. Nie słychać kompletnie nic. Tylko cichutkie trzeszczenie tak jak by bylo cos z zasilaniem lub wlaśnie głośnikiem. To nie takie trzeszczenie jak w normalnie działającym radiu. Jest to trzeszczenie i w głębi słychać komunikaty. Jak spytałem jak mnie slychac to nikt nie umiał mi sie przebić przez radio. I ktos powiwdzial kolego trzeszczysz ale cos słychac.Tak jak by kabel z anteny lub antena nie stykała???? (President virginia) Sprawdzilem wzrokowo ale jabel i mocowanie jest ok.Dziwna sprawa. Potem słyszałem ewidentnie jak rozmawiają inni ze sobą ale jak bzy zza sciany. Czy dawalem ciszej czy głośnej nic sie nie zmieniało. Zmiana asc czy rf gain nic nie dała. Wyłączylem radio na jakies 5 minut. Odpalam na nowo. Pytam jak mnie słychać a tu jak na mnie ryknie...bo odkręciłem na maxa. kolego super cię słychać głośno i wyraźnie jak teściową... i ogólnie zrobił sie "ruch" na 19 kanale
Radio po 2 godzinach jazdy głuchnie. Radyjko jest cieple bo jak jade 8 godzin to caly czas jest na chodzie ale czy to od temperatury cos sie z nim dzieje? Tak jak by mial termik w środku i go odłączało coś......
Mial ktos coś podobnego? Sprawa bardzo dziwna...
Parokrotnie juz to zaonserwowałem. Jadąc przez Pragę gdzie cb zawsze gdzieś tam zaszumiało, zatrzeszczało to milczy jak kamień...tak jak by go wogole w aucie nie było...
Tak jak by sie przegrzewało. Radio wersja seryjna bez tuningów. Dbane,szanowane,nigdy nie spadło itd.
Sprawa dziwna ale na wszelkie pytania odpowiem jak coś jes nie jasne bo do tej pory mikrus działał bez zastrzeżeń. A od 3 lat jezdzi w tym samy aucie wiec mam jakies porównanie...
Nie wiem jak u was ale ja zauważyłem ze kabel od gruchy gdzie wychodzi z radia jest dziwnie luźny. Można nim obracac/kręcić 3mm w lewo prawo i jak sie nim rusza to całe to wzmocnienie z kablem takie luzne jest. Też tak macie? Może tam mam zwarcie kabelków? Tylko od czego?
Dziekuje i pozdrawiam
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
AT-Smart+President Virginia
dario3103
 
Posty: 65
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 10
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez vintersorg » 2019-01-26, 12:09

Jak chwaliłem to radyjko to teraz muszę powiedzieć, że to badziew jest totalny. Radia nie wytrzymują warunków zimowych i wilgoci takiej jaka jest w aucie. Dwa mi padły. Nie odbierają i nie nadawają. Na wyświetlaczu 50 parę kanałów się wyświetla i pasek odbioru. Radyjka zdechły.
vintersorg
Avatar użytkownika
 
Posty: 30
Dołączył(a): 2009-06-24, 15:55
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez ochkarol » 2019-01-26, 13:16

Ja używam już ze 3-4 lata i wszystko gra.
kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli niż ubrać po jej myśli
ochkarol
 
Posty: 107
Dołączył(a): 2015-05-07, 08:26
Lokalizacja: Lublin
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Re: AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2019-01-27, 04:23

Kurde nawet nie strasz, że juz dwa Ci padły. Dawałeś do naprawy ? Albo nie opłaca się reanimowac? Ja Ci powiem, że ogólnie jak dla mnie radio spełnia swoja funkcje w aucie jako antymisiek i tyle. W takim pudełeczku nie ma co liczyć na luksusy. Ale mi bardzo przypasowało z wymiarami i anteną.
Każdy kto ze mna jedzie przeciera oczy na widok tego mikrusa...
Jeżdżąc teraz więcej w okolicy testuje radio i często słyszę, że: "trzeszczysz ale Cie słychać"....hmmmmm a następnym zaś razem słychać mnie super....i bądź tu mądry...teraz nie wiem czy radio świruje czy antena...organoleptycznie wszystko wygląda ok...
Może wypadało by je wyslac do sprawdzenia...kurde troche sie wkurzyłem. Dziwne to jest to,że czasem milknie i jest totalne echo. Nawet wwielkim mieście nie zatrzeszczy na światłach jak stoje. I to mnie zdziwiło. A ustawione mam na Aq 2 i rf gain 6-12-max 18....
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
AT-Smart+President Virginia
dario3103
 
Posty: 65
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 10
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2019-02-04, 22:26

A pisałeś coś z reklamacją? Bo jak jedno by padło no to może być felerny egzemplarz ale dwa to już troche przesada.
Ja jutro jade w trase wiec bedzie 1500km na testy jak sie znowu cos zawiesi to odesle na sprawdzenie do Konektora.
Radio od samego poczatku jezdzi w tym samym aucie wiec mam porownanie. Dziwne jest to że nawet w wielkim mieście stojąc na światłach na skrzyżowaniu radio jest "głuche"
poprostu echo...
Co to może być? Przez jakis czas jest ok a po 2....3 godzinach zamiera....potem sa problemy z nadawaniem odbieraniem...
Zimne luty? Czy co?
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
AT-Smart+President Virginia
dario3103
 
Posty: 65
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 10
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez suzu4x4 » 2019-02-05, 12:13

posiadam dwie szt Smartów , znajomym zamontowałem jeszcze kilka i póki co żadnych reklamacji , wszystkie działają ;-)
Mobil - Legend III white + Sigma V-902/ AT6666 + Sirio Carbonium 27 Black/Santiago 1200
Będe jechał zapraszam do rozmowy
suzu4x4
Avatar użytkownika
 
Posty: 529
Dołączył(a): 2015-01-05, 01:32
Lokalizacja: Wrocław JO81KD
Podziękował : 3
Podziękowań: 19
Znak/ranga: 161HF001

AnyTone SMART

Postprzez dario3103 » 2019-02-05, 14:22

No to jest oczywiście najlepsza opcja jak wszystko śmiga jak trzeba.
Ja przetestuje jeszcze troche i zobacze co będzie...
Bylo: Alan 78 plus multi + sirio ml145
Harry lll Asc KNKTR + sirio ml145
Jest: AT6666 + T5000
AT-Smart+President Virginia
dario3103
 
Posty: 65
Dołączył(a): 2015-09-26, 10:41
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował : 10
Podziękowań: 0

AnyTone SMART

Postprzez Glizda1987 » 2019-03-09, 20:12

Mi zapaliło cala skale i rf i sc nie potrafią uciszyć radia. Poszło na gwarancji i zostało wymienione... Teraz drugie i dokladnie ten sam problem... Obstawiam jakis kondensator, ale nie mam kiedy do niego zajrzeć... Dodam, że ponad półtora roku jeździliśmy razem bez żadnych problemów.
Mobil: AT smart + Virginia
Baza: jest już Jackson I + farun fs222 + GM Home made
Zasilacz x-box 203W
qyt kt-8900d + sirio gp-6e
Ręczniak: Baofeng uv-82+ nagoya na 771
Glizda1987
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2017-01-28, 09:40
Lokalizacja: JO82AS58
Podziękował : 7
Podziękowań: 2
Znak/ranga: 161cbf167

AnyTone SMART

Postprzez kuba 82 » 2019-06-21, 20:02

Witam, moje radyjko coś się chyba zepsuło,mianowicie co jakiś czas wchodzą takie zakłócenia ,że głowę chce urwać.Radio mam ściszone ( w sensie że Gałków od głosu na maksa w lewo), a radio wpuszcza zakłócenia do tego tak glosno jakby było rozkręcone na maksymalną głośność. Nic nie pomaga regulowanie asc ,muszę radio wyłączyć z zasilania i ponownie załączyć.
kuba 82
 
Posty: 72
Dołączył(a): 2012-01-22, 20:14
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki
Podziękował : 2
Podziękowań: 0

Poprzednia strona

Powrót do AnyTone

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości