przez dario3103 » 2017-03-06, 12:04
przez xomer » 2017-03-06, 14:35
dario3103 napisał(a):nie byl problemow na autostradzie przy 200...a tak zawsze jest jakies ryzyko ze odfrunie....nie wiem co zrobić i czy poszukac innej anteny czy mimo wszystko brac Virginie i mocowac z boku...
przez Olo.. » 2017-03-06, 15:14
przez dario3103 » 2017-03-06, 18:39
przez Lagunasnk16 » 2017-03-06, 18:59
dario3103 napisał(a):Tak jak Olo pisze...ograniczeniem sa tylko mozliwosci auta![]()
A tak na powaznie...to dobrze miec na dachu cos takiego ze jak sie zapomne to zeby do 200 faktycznie nie spadlo...zeby kiedys zamknac licznik musialem zjechac na parking i sciagac z dachu wszystko ale tu mowa juz o 265km/h.....ogolnie potrzeba cos co do 200 da rade...chociaz z ml145 210 juz kladlem na autostradzie jak sie zapomnialem przez chwilei nic sie na szczescie nie stalo. Olo co myślisz? Co zrobić?
Dziękuję i pozdrawiam
przez xomer » 2017-03-06, 21:50
przez dario3103 » 2017-03-06, 23:49
przez xomer » 2017-03-07, 08:32
przez Speed » 2017-03-10, 02:49
Odbieram to jako żart, ale któż to wieLagunasnk16 napisał(a):http://konektor5000.pl/index.php?p2639,trimag-supermocna-podstawa-magnetyczna-3-x-12cm-zlacze-pl-so-239
Taka podstawa, dobrać do tego jakąś antenę i montować obok anteny od nawigacji
Hasan-Łódź napisał(a):Chciałem Presidenta Virginię - tak jak w poprzednim aucie (BMW E91). Niestety nie ma tyle miejsca za "płetwą rekina" - Virginia się nie mieści. Zamontowana obok - wygląda nieco dziwnie.
Całkiem niedawno pojawiła się antena President Florida UP - z całkiem nową podstawą magnetyczną. Przypasowała świetnie. Do tego montaż M6, czyli na długą trasę bez problemu mogę sobie zamontować np. Sirio Snake M6 115cm albo długiego Pirata 130cm :)
przez Ducato » 2017-09-09, 08:22
piknew napisał(a):Podsumowując:
1. Instalacja - spełniła wszystkie oczekiwania. Umiejscowienie radia w bagażniku. Podstawa dwuantenowa jest w moim przypadku idealnym rozwiązaniem. Pewne obawy miałem co do wykonania instalacji vs. gwarancja, ale mogę powiedzieć, że nie stanowiło to żadnego problemu (nie wiem nawet, czy w ASO zwrócono na to uwagę). Pewną kwestią było oczywiście dostosowanie podstawy - chcąc się przygotować do montażu (i np. w razie problemów mieć możliwość powrotu do starej podstawy = nie zniszczyć jej) kupiłem drugą oryginalną podstawę anteny FM opla, by z niej zapożyczyć wzmacniacz antenowy FM. Zrobiłem instalację na złączach (kabel FM w Oplu to RG-174, więc zaciskałem takie złącza - widać to w wątku http://cb-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t= ... 87#p399587), więc wygląda to tak, jak narysowałem w poprzednich postach. Z ciekawostek - bez wzmacniacza radio odbiera praktycznie tak samo, ale... samochód złapał "błąd instalacji antenowej FM". Tak więc wzmacniacz FM dla Opla przy wymianie podstawy warto przeszczepić (wymagana podstawowa wiedza w zakresie operowania miernikiem i lutownicą).
Gruszka - zgodnie z sugestią - ze złączką po prawej stronie. Bezproblemowo odłączam (chowam np. do schowka) i nie ma widocznego śladu, że w aucie jest CB. Jedyną kwestią, co do której się nie wypowiem to kabel (skrętka). Ja mam wysokiej klasy, ale tylko kat 5e. Czy kategorii 6 byłby lepszy - zapewne tak. Trzeba jednak pamiętać, że zwykle jest grubszy (bo ma ekrany). W sumie to nie wiem, jak odbywa się transmisja z jednostki centralnej do gruszki (cyfrowo czy analogowo). Jak analogowo to należałoby domniemywać, że kat. 6 byłby lepszy.
2. Zasilanie - spełniło wszystkie założenia. Możliwość prowadzenia rozmów na postoju etc. - tutaj świetnie jest rozwiązana kwestia podtrzymania zasilania (Opel). Mamy "kluczyk" w tzw. pośredniej (nawet nie zapłon), który włącza zasilanie "zapalniczek/CB", później sprowadzenie kluczyka do pozycji "off" wciąż zasilanie jest, ale już podlega wyłączeniu "czasowemu" (kilkanaście minut) lub otwarcie drzwi wyłącza zasilanie.
3. Anteny. W mieście - bardzo mi się podoba Sirio Micro 30s (standard w Sirio Twin Car) - w Warszawie odbieram do ok. 4 km, Słychać mnie do ok. 2, max 3 km). Antena Sirio Titanium 1500 jest dobra, ale poza miastem. W mieście zasięg na tej długiej to bezproblemowe dwukierunkowe 6-7 km (dw. Centralny - most Grota). Więcej też, ale chyba każdy sobie zdaje sprawę, ile zakłóceń (tj. innych mobili) się złapie z takiego obszaru w dużym mieście...
przez AntekPabianice » 2017-09-09, 08:40
przez Ducato » 2017-09-09, 09:42
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości